Ingen ny-manager-effekt for stående supportere

 

Spark manageren effekten uteble borte mot York forrige helg. Stolte Woking Football Club gikk derimot på sitt største nederlag for sesongen, 0-2 foran 2307 på KitKat Crescent er det du får av faktaopplysninger her. Hold an, KitKat Crescent? Pleide det ikke å være Bootham Crescent? Eier verken klubbledelse eller sponsorer skam her i livet? KitKat er Storbritannias svar på Kvikk Lunsj. Ser for meg at Brann spiller kampene sine på Kvikk Lunsj Stadion… jeg vil ikke være med på det. Vil du?

 

Da skifter vi raskt tema. Som tilhenger av idretten fotball og i tillegg som en praktiserende supporter er det din plikt å støtte Eurostand08 aksjonen.

 

Det vil være felles markeringer over hele Europa denne helgen. Organisasjonen kjemper først og fremst for retten til å se fotball stående – som en helt vanlig stående og syngende supporter uten å bli stemplet som kriminell av den grunn. En annen kampsak er motstanden mot ublu billettpriser, hvem er tjent med at Old Trafford og Emirates fylles opp med rikinger i femtiåra og turister? Klubbene på kort sikt kanskje men i hvert fall ikke fotballen på lang sikt. Videre ønsker man faste eller i det minste forhåndsbestemte og forutsigbare kampdager og tider. Nå kan tv-kampene plukkes ut på kort varsel, hva sier de tjue av oss som skal på jubileumsturen når Setanta to uker i forkant flytter hjemmekampen mot Burton til tirsdagen etter? Nei til sponsornavn på klubber og baner er en tredje ting. Første avsnitt i denne artikkelen taler vel for seg selv, enda verre er det med stakkars SV Austria Salzburg. Nå i nye draktfarger under navnet Red Bull Salzburg. Siste ting er ja til feiring av scoringer – nei til dommere som løper etter målscoreren for å få satt i gang kampen igjen. Legg heller til det ekstra halvminuttet da vel, hvor ofte feirer spillerne ”uanstendig lenge”? Er det for mye glede i fotballen?

 

Ved første øyekast kan dette virke som et sammensurium av kampsaker. Men det er ikke det. Hva er fotballen uten supportere på tribunen? Stående syngende supportere. Takket være dagens ståtribune-, billettpris- og kampdagspolitikk kan stemningen som er på de fleste fotballbaner i Europa være en saga blott før du vet ordet av det. Hvordan blir produktet klubbene skal selge til folket og ikke minst sponsorer og tv-selskaper da? Det vil bli kraftig forringet for å si det pent. For å bruke eksemplet Manchester United en gang til, selv om dette med tiden kanskje blir en av få klubber som ikke vil skifte navn til Kentucky Fried Chicken Football Team og spille kampene sine på Chickendome. Hvem vil betale for å se, eller se gratis på tv – tross alt fotballspillere i verdensklasse – uten snev av rammen rundt kampene vi kjenner i dag. Ganske mange tenker vel de kritiske som leser dette. Men hva med så godt som alle dem andre klubbene? Greit nok at pamper og høye herrer ikke bryr seg om klubbenes egentlige supportere (nei, det er selvfølgelig ikke greit), men forstår de virkelig ikke at de skyter seg selv i foten med kun sitteplasser, dyre billetter, tv-kamper klokka 21:55 i beste sendetid etter Derreck og det det medfører? Les mer på www.eurostand08.com

 

Woking spiller forresten hjemme mot Grays på lørdag. Grays ligger på plassen over streken så her vil tre poeng være viktig. Heldigvis er vi fortsatt ikke sist, har bare fem poeng til sikker plass og ni poeng opp til midten av tabellen. Stallen er jo god nok for faen, se til helvete å kom igjen da Cards.

 

Skal du se bortekampen mot lederlaget Mansfield om tre uker må du kjøpe billett nå. Woking er bare tildelt 200 billetter. Sammenhengen sliter jeg med å forstå. Banen, Field Mill, har en kapasitet på 9900 og det har ikke vært over 3000 tilskuere på kampene hittil denne sesongen. Så hvis du skal se kampen så kommer du nok inn. Kanskje ikke helt inn i baren, men i hvert fall på tribunen. Ståtribunen. Nei forresten, Field Mill er all-seater…

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: