Om supporterklubben

.

Woking F.C. Supporters

 Club of Norway 

 

Stiftet: 5. januar 1991

.

Antall medlemmer: 48 pr 14. september 2012

.

Medlemsblad: The Cards (papir) og The C@rds (elektronisk), utgis når du minst aner det

.

Medlemskontingent: NOK 150.- pr sesong

 

 Kortfattet historie:

bakken-og-olsen2

Olsen og Bakken utenfor Kingfield Boxing Day 1990

Woking F.C. Supporters Club of Norway ble stiftet av Claes , Thomas og Red etter et besøk til Woking julen 1990. Vi så hjemmekampen mot Wokingham Town og ble sjarmert av alt på daværende falleferdige Kingfield (bildet). Publikum, spillerne, gjestfriheten, puben, supportersjappa og toalettene. Uka etter hørte vi på BBC Radio da WBA ble slått i FA Cupen, og dermed ble supporterklubben stiftet. Medlemsbladet «The Cards» så dagens lys noen uker senere, og er nå etter atten år oppe i totalt 52 utgaver.Thomas, senere en kjent fotballspiller på Romerike, forsvant tidlig fra klubben og litt etter forsvant daværende formann Claes Olsen, mer kjent fra dagspressen som musikk-guru, tidligere eier av utestedet So What og sjef for Øya Festivalen. Red har drevet klubben på egenhånd de siste årene. Et snart tresifret antall nordmenn – medlemmer, hangarounds, sympatisører og nysgjerrige – har sett Woking live i løpet av supporter-klubbens leveår. Vi har vært representert på kampene ved en rekke anledninger. På den avgjørende opprykkskampen til Football Conference mot Windsor & Eton på en steinhaug av en fotballarena i 1992, FA Cup thrilleren mot Brighton i 1994, på bortebane mot eksotiske lag som Leigh RMI og Margate, da det smalt i Woking sentrum før Conference kampen mot Doncaster i 1999, på FA Trophy finalen sammen med 23 000 andre i 1997, enda en FAT finale og Upton Park i 2006 og på et tjuetalls hjemmekamper på ærverdige Kingfield Sports Ground. Mange stunder for historien men med et foreløpig høydepunkt da elleve av oss tok turen til Upton Park og FA Trophy finalen i mai 2006. Redaktøren har sett Woking live snart femti ganger.

Norsk flagg på Kingfield

Medlemsmassen består av et trettitalls gamle travere og noen som kommer til og fra. De siste årene har det sosiale aspektet og ikke minst reisevirksomheten forsterket seg ytterligere blant medlemmene. Vi skal ikke gå i detalj men kan ikke unnlate å nevne 28. februar 2009. Da reiste tretten medlemmer over for å overvære hjemmekampen mot Burton Albion samt for å feire supporterklubbens 18-årsjubileum. «Viking Cardinals» var kampsponsor og fikk VIP behandling før under og etter kampen, dog valgte vi å bortprioritere de beste sitteplassene på Kingfield til fordel for ståplasser i den ene svingen – Kingfield Road End. På kvelden etter kampen feiret vi supporterklubbens myndighetsdag sammen med et tjuetalls engelske supportere og flere inviterte æresgjester, deriblant midtbanelegenden Scott Steele og den største av de største legendene, klubbens tidligere manager Geoff Chapple. Det ble en bursdagsfest som vil bli husket i mange år fremover, og det må vel legges til at gleden og engasjementet som ble vist utover kvelden var helt på grensen av hva som er akseptabelt i VIP-avdelingen på Kingfield.

Vi er stolte av arbeidet vårt her i Norge og ser fremtiden lys i møte. Vi vil være der når The Cardinals fra Surrey klatrer tilbake til Conference National og videre drefra til The Football League. Dø for Woking!

 

 

 

Woking F.C. Supporters Club of Norway fyller 18 år

 

7 Responses to Om supporterklubben

 1. Børge sier:

  Regner med dere har sett s. 53 i Pondus 4/2011?
  Hvis ikke, løp og kjøp. Trust me.

 2. Stian sier:

  Gratulerer med dagen!

  mvh baggies.no

 3. RAGNAROK sier:

  Bra gutter! Æ e engelsk men bor i Lødingen og e Lincoln City supporter :-( Var på kampen forrige Lørdag (f¤¤n) Dokka var heldig!
  Lykke til og stå på!

 4. Stian sier:

  Gratulerer med 25 års jubileum fra alle oss i WBA.

 5. Hei. Jeg var på Aldershot-Woking på Boxing day i fjor og tenkte meg på Woking-Hampton & Richmond i år. Er nok ikke en svoren Woking fan (enda?), men er i området hver jul og liker å sjekke de lokale kampene.

  Kult å se at Woking har norsk supporterklubb. Har dere noen gode tips til lokale pubber? Noen viktige does or don’t? Hvor på stadion anbefalere dere å stå/sitte?

  Eller enda bedre, er det noen av dere som skal på kampen og vil ta et par øl før kampstart?

  • Red sier:

   Hallo og takk for melding

   Aldershot away er jo utvilsomt en av klassikerne. Var der selv i 2015, da med 450 bortesupportere, Boxing Day i fjor ser jeg det var 740 fra Woking på bortetribunen. Men dessverre ingen kamper mot Aldershot denne sesongen…
   http://www.wokingfc.co.uk/first-team/match/484/

   Pubene i Woking ligger stort sett i sentrum, særlig i gata ned fra togstasjonen. Selv liker jeg Wetherspoons, ca 400 meter ned i gata på høyre hånd. Billig, rolig og folksom. Ellers så er den nye alkis-puben øverst i gata verdt et besøk (har ikke vært der selv) og så er det kjedepuber som O’Neills og …. (husker ikke i farta). The Sovereign 700 meter mot stadion fra togstasjonen er en mer typisk engelsk lokalpub.

   Ved stadion ligger Kingfield Arms, dog har jeg bare vært der en gang. Puben ligger på «feil side» av stadion i forhold til sentrum. På kampdag er det noen som går på forskjellige puber i sentrum før kamp, de fleste går rett på puben i klubbhuset som er åpen for alle.

   På stadion er det, hvert fall som regel, valgfritt hvor man ønsker å stå (ved kjøp av ståbillett). Sitteplassene har jeg aldri testet. Som du vil oppdage er det en del som står på «Moaners Corner» når Woking angriper den veien (mot sittetribunen) og Kingfield Road End før/etter pause. Her vil du utvilsomt oppleve de fleste spontane kommentarene og stemningen på kampene det er det.

   Det jeg kan gjøre er å sette deg i kontakt med et par av de vi vanligvis hooker opp med. Gjengen er på min alder (45+) og kanskje litt satt hvis man er mer ute etter det utagerende. Gi meg et hint i så fall, gjerne pr epost roland.sannes@gmail.com

   Er det for øvrig tillatt å spørre hva du gjør i Surrey i julen? Familie?

   Mvh Roland

   • Jeg kan knapt huske sist kamp jeg var på som var like gøy som Aldershot-Woking. Var litt spent før første kamp på lavere nivå. Men det var bedre stemning på The Rec enn mange av PL-stadionene jeg har vært på.

    Lurer på om jeg ikke skal prøve meg på puben i klubbhuset. Takker for tipset.

    «Moaners Corner» høres ut som min type plass å se en kamp fra…

    Mangler kun ett år på 40 selv, så det mest utagerende festingen er nok bakover i tid. Men noen pints til kampen er alltid kjekt. Jeg sender deg en e-post.

    Kona har familie rett utenfor Guildford så vi har gjort det til tradisjon å dra der hvert år. Jeg så PL-kamper i London i starten men ville heller prøve lokalt. Guildford er jo en veldig dårlig fotballby, så da gikk jeg for Aldershot i fjor og prøver meg på Woking i år.

    mvh
    Kjartan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: